دي حاجة بتتعمل بالحمص والعيش المقمر زي ما هي في الصورة بشكلها الجميل وسموها بلبنان تسقية لأنك بتسقيها بالسمن بترشي عليها يعني...
اكلة خفيفية وعلى فكرة دي اساسية على سفرة رمضان كل يوم لازم تكون موجودة في السفرة اللبنانية وبتتاكل كفطور او غدا الي تحبوه....
المقادير
حفترض حتعلمو صحن متوسط الحجم يكفي 4 اشخاص..
- حمص مسلوق
- لبن ذبادي مقدار نص كيلو
- ملعقتين كبار طحينة
- فصين توم
- ملح
- سمنة (ملعقيتن كبار)
- مكسرات مشكلة
- بهار - حر( يعني فلفل حار لونه احمر)
الطريقة..
تجيبي عيش مقمر تكسريه لقطع صغيرة تحطي في صحن غميق...
ترشي الحمص المسلوق قوق العيش بشكل يكون مغطي العيش كله وتسقيه بشوية من مية الحمص دي يعني ترشي عليه مية الحمص المسلوق شوية شوية بشكل يعني العيش يتسقى بالمية دي شوية مش كتير...
تخفقي اللبن الزبادي مع التوم بعد ما تهرسيه طبعاً والطحينة والملح وتحطيهم فوقهم كطبقة تالتة فوق الحمص...
تحمي السمن على النار وتقلي المكسرات وتدليقهم مع السمنة فوق اللبن الزبادي...
وترشي فلفل وبهارات...
0 التعليقات:
إرسال تعليق